CVIKLA
Podložené zdravotné prínosy cvikly:
Absencia vlákniny zvyšuje vstrebateľnosť biologicky aktívnych látok. Organické pestovanie zabezpečuje vysoký obsah betaínu, draslíka, horčíka a bóru. Vďaka nízkej teplote sušenia ostáva zachované vysoké množstvo vitamínov B9 – kyseliny listovej a betaínu, ktoré sú náchylné na tepelnú úpravu. Skladovanie vo forme šetrne vysušeného prášku eliminuje dve hlavné nevýhody skladovania celej cvikly – uložená cvikla je veľmi náchylná na skládkovú hnilobu a v súvislosti s dĺžkou skladovania u nej výrazne klesá množstvo antioxidantov.
Tip:
Po cvikle siahnite vždy, keď potrebujete upokojiť žalúdok, pri zápche alebo hemoroidoch. Využite ju aj na ochranu pečene, ak vás čaká náročná liečba, prípadne už bola vaša pečeň nejako poškodená.